ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΟΠΩΣΗΣ

Είναι κατάγματα που δημιουργούνται σε αθλούμενους από υπερβολική φόρτιση. Συχνά είναι σε στρατιώτες αθλούμενους, όπου η επιβάρυνση είναι σημαντική, ενώ το έδαφος και τα παπούτσια ακατάλληλα.

Περισσοτερα...

ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΣ

Είναι μια λειτουργική ανεπάρκεια της άρθρωσης του γόνατος, που χαρακτηρίζεται από εκφύλιση του αρθρικού χόνδρου και περιοδική φλεγμονή του αρθρικού υμένα.

Περισσοτερα...

Η διατροφή του αθλητή και του αθλουμένου

Η διατροφή των αθλούμενων είναι μεγάλης σημασίας για την αθλητια­τρική. Άρχισε να απασχολεί τους ενδιαφερόμενους απ' τη στιγμή που ο άν­θρωπος άρχισε να ανακαλύπτει την έννοια της προπόνησης και της σωστής αθλητικής προπαρασκευής.

Περισσοτερα...

Συνήθεις τραυματισμοί στην παιδική ηλικία.

Ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο, είναι μια ευχάριστη αλλά και αποδοτική απασχόληση για τους νεαρούς αθλούμενους. Όταν μιλάμε για αποδοτική αναφερόμαστε στα οφέλη που προκύπτουν στους ασχολούμενους με αυτό. Η διαρκής κίνηση, οι αλλεπάλληλες μη προγραμματισμένες εναλλαγές του σώματος στον χώρο, η ταχύτητα, η ευλυγισία, η αντοχή η δύναμη, είναι ιδιότητες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων. Ακόμη η ευφυΐα, η σκέψη η εξυπνάδα η ομαδικότητα η αλληλοσυνεργασία, καλλιεργούνται απόλυτα στα εκπαιδευτικά διπλά αλλά και στους αγώνες.

Περισσοτερα...

Αθλητικά Ταλέντα (Μέρος Β)

Ταξινόμηση αθλημάτων

Στον προσανατολισμό αυτό βοηθάει σημαντικά η ταξινόμηση των αθλη­μάτων σε 6 βασικές κατηγορίες με κριτήρια βιοκινητικά και χρονικά (δηλαδη ανάλογα τη χρονική τους διάρκεια).

 

Οι κατηγορίες των αθλημάτων αυτών είναι:

 

Περισσοτερα...